top of page

Detentiecentrum Schiphol vanuit de lucht

Met ruim 450 (merendeels tweepersoons-) cellen biedt het Detentiecentrum Schiphol plaats aan asielzoekers in procedure, bolletjesslikkers en justitiabelen gedetineerd voor de maximale duur van 8 weken of in afwachting van een uitspraak (huis van bewaring). (tekst gaat verder onder de foto)

Luchtfoto van het detentiecentrum / gevangenis op Schiphol

Het Justitieel Complex Schiphol (JCS) is een complex waar verschillende justitiële processen gecombineerd worden uitgevoerd en waar de verschillende organisaties gebruik maken van elkaars faciliteiten en deskundigheid.


Het complex is gelegen naast Schiphol Airport en is een DJI-locatie die in publiek-private samenwerking (PPS) is gebouwd en wordt geëxploiteerd. PPS is een samenwerkingsvorm tussen de overheid en een of meer private ondernemingen.


Het Justitieel Complex Schiphol biedt onder andere plaats aan: - het detentiecentrum Schiphol van DJI (het DCS) - het aanmeldcentrum Schiphol van de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) - een rechtbank. Door in één complex verschillende justitiële processen gecombineerd uit te voeren, kunnen DJI, IND, DT&V, OM en de Rechtspraak gebruik maken van elkaars faciliteiten en deskundigheid. Ook de Koninklijke Marechaussee, Reclassering,


Internationale Organisatie voor Migratie (IOM) en Vluchtelingenwerk Nederland zijn actief binnen het Justitieel Complex Schiphol.


Ook de Rechtbank Noord-Holland, locatie Haarlemmermeer is gevestigd op deze locatie.


Foto's: Copyright Luchtopname.nl

Luchtopname van de gevangenis op Schiphol en de Rechtbank Noord-Holland locatie Haarlemmermeer.

De luchtfoto's van het Justitieel Complex Schiphol / Gevangenis Schiphol zijn eigendom van Luchtopanme.nl.

Comentários


Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page