top of page

Luchtfoto's PH-GOV - Regeringsvliegtuig Koninkrijk der Nederlanden

Vrijdag 29 oktober vlogen wij boven Schiphol om nieuwe opnames te maken.


Op Schiphol Oost stond toevallig ook het regeringsvliegtuig (PH-GOV) buiten. De Boeing 737 is een Boeing Business Jet en is sinds 2019 in dienst en is de vervanger van de de Fokker 70 (PH-KBX).


Koning Willem-Alexander vliegt zelf ook regelmatig als copiloot op het regeringsvliegtuig. De bemanning wordt verder door KLM geleverd.


Het toestel biedt, in businessuitvoering, plaats aan 24 passagiers. Het interieur van het toestel is in opdracht van Boeing gemaakt door Fokker Technologies. Het vliegtuig heeft een groter bereik dan de Fokker 70 en kan zonder tussenlanding vliegen naar de overzeese gebiedsdelen van Nederland.


Daarom is de 737-700 uitgerust met vleugels van het type -800, met een grotere brandstoftank.

Op 15 mei 2018 landde de Boeing 737 BBJ met registratie PH-GOV voor het eerst in Nederland. Het toestel landde op vliegbasis Woensdrecht nadat de buitenkant van het vliegtuig in de Tsjechische stad Ostrava was overgespoten. Het interieur bestaat uit voorin zes stoelen, middenin acht stoelen rond tafels en achterin twaalf stoelen in rijen.


Het toestel heeft een douche, twee satelliettelefoons en wifi. Het vliegtuig zal worden gebruikt door het koningshuis en leden van het kabinet. Koning en koningin krijgen voorrang, gevolgd door de premier en zo verder. Prinses Beatrix is de laatste in de rij.


Copyright - Luchtopname.nl - Beelden aankopen? Mail naar info@luchtopname.nl.
Comments


Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page