top of page

Duinbrand Heemskerk vanuit de lucht


In de duinen bij Heemskerk is maandag 16 juli een grote duinbrand uitgebroken. Uren later kreeg de brandweer het vuur onder controle. De brandweer denkt dat de brand is aangestoken.

Het brandgebied bestreek rond 13.00 uur zo'n vierhonderd bij vierhonderdvijftig meter, meldt een woordvoerder van de veiligheidsregio Kennemerland. "We hebben groot ingezet vanwege de droogte."Bij de brandhaard is een fles lampolie gevonden. "Er wordt opzet vermoed", aldus de veiligheidsregio. De politie zal forensisch onderzoek uitvoeren. De luchtmacht heeft een blushelikopter ingezet. De helikopters van vliegbasis Gilze-Rijen kunnen in één keer grote hoeveelheden water op het vuur gooien.

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page